info@garagekooistra.com

Logo Garage Kooistra

De koppeling van je auto is een belangrijk onderdeel om veilig de weg op te kunnen. Wanneer deze aan vervanging toe is, is het dus verstandig direct naar de garage te gaan. Maar wanneer moet je de koppeling vervangen. In dit blog leggen we dat je uit.

Wat doet de koppeling in mijn auto?

De koppeling verbindt de motor van de auto met de versnellingsbak, die op zijn beurt vermogen op de wielen van de auto overbrengt. De koppeling bestaat uit twee platen met een drukgroep. De drukgroep zorgt ervoor dat de platen tegen elkaar aan worden gedrukt waardoor de koppelingsplaten niet slippen.

Wanneer moet ik mijn koppeling vervangen?

Versnelt je auto niet of nauwelijks terwijl je net zoveel gas geeft als je voorheen deed? Dan is de kans groot dat de je koppeling toe is aan vervanging. Wanneer je dit merkt raden wij aan om er niet mee lang meer meer te rijden. Het kan namelijk voorkomen dat je na verloop van tijd niet meer kunt schakelen waardoor een gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Daarnaast kunnen andere onderdelen beschadigd raken waardoor je nog verder van huis bent. Bij het vervangen van de koppeling wordt altijd aangeraden om ook de drukgroep mee te vervangen. Dit is nodig omdat de drukgroep samen slijt met de koppelingsplaten.

Wat kost het om de koppeling van mijn auto te vervagen?

Dit verschilt per auto. Het gemiddelde bedrag ligt rond de €500 euro. Bij onze auto garage in Arnhem staan we voor je klaar. We zorgen ervoor dat jouw koppeling vervangen wordt een weer naar behoren werkt. Maak gerust een afspraak om ervoor dat te zorgen dat jij weer zo snel mogelijk veilig de weg op kunt.