info@garagekooistra.com

Logo Garage Kooistra

Onderhoud en reparatie

Regelmatig onderhoud kunnen vroegtijdige defecten worden herkend en verholpen. Zo voorkom je ook hoge kosten voor het vervangen of repareren van onderdelen. Door een zorgvuldige diagnose op basis van leeftijd, kilometers en historie weten wij exact waar je auto aan toe is qua onderhoud. Hierdoor kunnen wij gericht over gaan op reparatie of vervanging van onderdelen.

Andere problemen met je auto?

Hoor je rare geluiden of heb je andere onaangename klachten met je auto? Kom dan langs bij Garage Kooistra. Met geavanceerde techniek kunnen wij een diagnose opstellen, waarbij we verschillende delen van de auto kunnen uitlezen. Hierdoor weten wij waar de klachten uit de auto vandaan komen en kunnen we overschakelen op een gerichte diagnose.

Voor ons is het contact voor en na de diagnose belangrijk. Vanuit de
diagnose geven wij een advies bijvoorbeeld welke reparatie er uitgevoerd moet worden of welke onderdelen vervangen dienen te worden. Alleen met jouw toestemming gaan we daadwerkelijk aan de slag. Zo voorkomen we onverwachte kosten en geven wij je een eerlijk advies. 

Aan de wettelijke verplichte APK-Keuring ontkom je niet. Veel mensen pakken daarom een APK en kleine of grote beurt samen. Afhankelijk wat geschikt is voor jouw auto.

De kleine beurt is standaard periodiek onderhoud na bijvoorbeeld 20.000 km of 1 jaar, afhankelijk van wat het eerst bereikt wordt. Tijdens een kleine beurt wordt het voertuig op circa 20 punten gecontroleerd, bijvoorbeeld uw lampen, bandenspanning en ruitwissers. Voor nieuwere auto’s wordt onderhoud wel gepland op basis van de belasting van de auto. Zo kan het zijn dat uw auto een interval heeft van 20.000 of 2 jaar maar het eerder aangeeft.

Een grote beurt is een uitbreiding van de ‘kleine’ onderhoudsbeurt met extra werkzaamheden. Een vaste omschrijving van de grote beurt bestaat niet, want dat  is per merk, model en type auto verschillend. Zo schrijft de ene fabrikant voor dat naast het standaard onderhoud bij 60.000 km ook de bougies en het luchtfilter moeten worden vervangen. En de andere fabrikant schrijft voor dat na 80.000 km de remvloeistof en de koelvloeistof ververst dienen te worden. Bij Garage Kooistra wordt gekeken waar uw auto daadwerkelijk aan toe is zonder onnodige onderdelen te vervangen!

Maak nu een afspraak

Voor onderhoud of reparatie van je auto kan je contact met ons opnemen. Garage Kooistra zorgt ervoor dat je weer met een goed gevoel de weg op gaat!