info@garagekooistra.com

Logo Garage Kooistra

Voordat u de weg op kunt is het belangrijk om je te laten keuren voor een APK. Hiermee voorkom je een hoge boete en blijf je verzekerd. Maar wanneer moet je een APK doen? Bij Garage Kooistra vertellen we je dat graag. Zo weet je voortaan altijd wanneer je een APK keuring moet doen voor je auto.

Personenwagen auto’s wanneer APK keuren?

Nieuwe benzine auto’s hebben de eerste APK na vier jaar nodig. Vervolgens dient de benzine auto twee keer gekeurd te worden na twee jaar. Na die twee jaar moet de elk jaar gekeurd worden. Een voorbeeld: een auto van 1-1-2019 moet dus zijn eerste APK laten uitvoeren op 1-1-2022, daarna 1-1-2022, daarna 1-1-2024 en daarna ieder jaar. Heb je een nieuwe diesel auto? Dan dient je nieuwe diesel auto na drie jaar een eerste keuring te krijgen. Na die keuring moet je auto elk jaar gekeurd worden. Er zijn nog wat uitzonderingen, namelijk:

 

Hoe lang duurt een APK keuring?

Bij Garage Kooistra zijn we gemiddeld 45 tot 60 minuten bezig met een APK keuring. Zit hier haast achter? Dan kunnen wij dit hoogstwaarschijnlijk even tussendoor doen. Maak voor de zekerheid een afspraak bij onze auto garage in Arnhem om er zeker van te zijn dat jouw auto APK gekeurd kan worden op het gewenste moment. De kosten van de APK bedragen €45.