info@garagekooistra.com

Logo Garage Kooistra

Wanneer heeft mijn auto onderhoud nodig?

Wanneer je een auto hebt zal deze periodiek moeten worden gekeurd door een autogarage. Hiervoor zijn verschillende verschillende onderhoudsbeurten. Denk daarbij aan een grote keuring, kleine keuring of APK. Tegenwoordig geeft de auto met behulp van een signaal aan dat de auto toe is aan een onderhoudsbeurt. Vaak heeft de auto ook een kaartje waarop staat wanneer de volgende onderhoudsbeurt noodzakelijk is. Als auto garage in Arnhem leggen we uit wanneer een welke onderhoudsbeurt jouw auto nodig heeft. 

APK

Wanneer je beschikt over een auto moet de APK elk jaar worden uitgevoerd. Voor nieuwe auto’s geldt dat deze de eerste 3 jaar geen APK keuring nodig hebben. Na 3 drie jaar moeten deze jaarlijks voor gecheckt. Ook kun je er zelf voor kiezen om je auto na te kijken. Denk bijvoorbeeld aan alle verlichting, waarschuwingslampjes en het profiel van je banden (meer dan 1.6 mm profiel). Gaan de deuren goed open en dicht? Check of de ruitenwissers en sproeier nog goed werken en of de tankdop nog aanwezig is. Ook moet je checken of de spiegels nog in orde zijn. Kijk of de uitlaat niet teveel lawaai maakt en let op rare geluiden. Daarnaast moet je regelmatig het oliepeil controleren. Ook als je auto ineens minder zuinig is moet je hem even laten nakijken bij de garage.

Grote of kleine beurt? ​

Je kunt ervoor kiezen om een grote of kleine beurt te laten uitvoeren. Een kleine beurt dient over het algemeen elke 15.000 kilometer of na elk jaar te gebeuren. Bij het grote beurt dient deze na ongeveer 30.000 of 2 jaar te worden uitgevoerd.

Om te voorkomen dat er schades ontstaan aan de motor wordt tijdens de kleine beurt de olie ververst. Daarnaast worden alle vloeistoffen aangevuld en worden algemene controles uitgevoerd. Zo worden de remmen, ruitenwissers, verlichting, uitlaat en katalysator gecheckt. In het geval van een grote beurt worden ook deze punten meegenomen, maar wordt auto nog een stuk verder onderzocht. Zo worden alle filters vernieuwd (oliefilter, luchtfilter, interieurfilter en de brandstoffilter) daarnaast wordt indien nodig de versnellingsbak ververst, daarnaast worden de kleppen gesteld en worden de remmen opnieuw afgesteld indien nodig. Ook worden een aantal extra dingen gecontroleerd tijdens de grote beurt zoals: Deur scharnieren, de auto wordt uitgelezen op storingen en de bougies.

Maak nu een afspraak voor onderhoudsbeurt

Behoefte aan een onderhoudsbeurt in Arnhem? Wij van garage Kooistra staan klaar om jouw auto een onderhoudsbeurt te geven. Je kunt eenvoudig een afspraak maken of langskomen bij onze Garage.